Saunamestari on löylytieteiden maisteri

Kuvassa saunamestari, Pekka

Saunamestarin titteli on merkittävä tunnustus suomalaisessa saunakulttuurissa, ja se kuvastaa syvää sitoutumista saunomisen perinteiden vaalimiseen ja edistämiseen. 

Tämä arvostettu titteli on myönnetty Pekka Paasoselle vuonna 2012, joka on tunnettu hahmo saunayhteisössä ja Pönttöpalvelun takana. Pekka toimii Saunamestari Kilta ry:n puheenjohtajana ja on aktiivisesti mukana useissa saunakulttuuria edistävissä hankkeissa, kuten "Saunominen Unescoon" sekä Saunarinki-toiminnassa.

Pekka on myös Kansainvälisen Savusauna klubin koulutettu savusaunatarkastaja.
Saunamestarin rooliin kuuluu perinteen siirtäminen tuleville sukupolville, mikä näkyy Pekan ja hänen poikansa Santerin välisessä suhteessa. Santeri, joka tunnetaan myös nimellä Pönttö Jr, on omaksunut isältään saunan mytologiasta laajaa tietoa ja on jo itsessään kokenut saunamies.

Santerin osallistuminen Pönttöpalvelun toimintaan ja hänen kasvava tietämyksensä saunakulttuurista lupaavat hyvää saunaperinteen jatkumiselle tulevaisuudessa.
Tällaiset perhesuhteet saunakulttuurissa ovat elintärkeitä. Ne eivät ainoastaan varmista tietotaidon ja perinteen siirtymistä sukupolvelta toiselle, vaan myös vahvistavat saunayhteisön sidoksia.

Pekan ja Santerin kaltaiset henkilöt ovat eläviä esimerkkejä siitä, miten saunakulttuuri pysyy elinvoimaisena ja miten se kehittyy ja rikastuu jokaisen sukupolven myötä.

Saunamestarin titteli ei ole vain henkilökohtainen saavutus, vaan se on lupaus saunaperinteen jatkuvasta vaalimisesta ja jakamisesta.

Ps. Jos haluat oikeasti toimivaksi testattuja vinkkejä saunomiseen, kiuaskivien valintaa ja saunomisen perinteeseen, ota yhteyttä Pekkaan.

Success message!
Warning message!
Error message!