Kotimaiset Kerkes kiuaskivet – Kestävyyttä ja laatua löylyihin

Jos luulit, että kiuaskivillä ei ole merkitystä löylyjen laadun suhteen, mieti uudelleen. Kerkes Kiuaskivet nostavat saunakokemuksesi täysin uudelle tasolle. Nämä kivet eivät varise ajan saatossa sorana lattialle, eivätkä kärvennä korviasi kiukkuisilla löylyillä. Parhaimmat löylyt saat luotua asiaan kuluvilla löylykauhoilla.

Kerkes kiuaskivissä pilee löylyjen salaisuus

säästää energiaa

Kotitalouskäytössä lähestulkoon ikuiset Kerkes kiuaskivet eivät murene ja varaavat ja luovuttavat lämpöä paljon paremmin ja kuin perinteiset luonnon kiuaskivet. Niiden muotoilu estää liian tiheän latomisen ja näin lämpö kiertää paremmin. Kivet kuumenevat nopeammin ja säästät lämmitykseen kuluvaa energiaa.

Nauti puhtaammista löylyistä

Tiesitkö, että tavalliset kiuaskivet sisältävät kaikenlaisia epäpuhtauksia, jotka sitten kiuasta kuumennettaessa, kuummennustavasta riippumatta, vapautuvat kaasuina ilmaan. Kerkes kivet eivät tällaisia kaasuja vapauta ja ovat myös oiva valinta hengitystie-allergikoille.

KEstävät ja säästävät vastuksia

Keraamisina kiuaskivinä Kerkesit ovat valmistusvaiheessa kuumennettu yli 1300°C lämpötilassa ja ne kestävätkin lämpötilan vaihteluita aivan eri tavalla kuin perinteiset kiuaskivet. Ja koska ne eivät rapaudu ja murene, säilyttävät ne näin ollen sähkökiukaassa vastukset vääntymättöminä ja ehjinä, eikä sinun tarvitse tehdä arvokasta kiuasremonttia määräajoin.

Helppo asentaa

Kerkes kiuaskivien mukana tulee helpot ja selkeät asennusohjeet, joiden avulla ladot Kerkes kivet oikeassa järjestyksessä ja oikealla tavalla kiukaaseen.

Huoltovapaa Kiuas

Koska Kerkesit eivät murene vaan kestävät, lattia säilyy puhtaana ja kiuas ehjänä. Vähemmän siivoamista, ei kiukaan korjauksia eikä toistuvaa uusien kivien lisäämistä murentuneiden tilalle.

5 Vuoden takuu

Kerkes kiuaskivet on testattu sen verran monissa löylyissä, että niille annetaan yksityiskäyttöön 5 vuoden murenemattomuustakuu. Ja ammattikäyttöön 1 vuoden takuu.

Kuinka paljon Kerkes-kivet maksaa?

Pönttöpalvelu tarjoaa Kerkesit aidosti kilpailukykyiseen hintaan kiukaaseen kuin kiukaaseen.

Kerkesien kilohinta 4,85€/kg.

Alla vielä erikseen eritelty kivipaketit Aitokiukaisiin.

aitokiuas kivipaketit

alkaen

370,00

€/paketti

Kivipaketit sisältävät Kerkes-kivet, kivikaaret, massan ja rahdin AK-47/57/57K paketeissa Suomessa suoraan KERKES-tehtaalta kotiovellesi.

Isommissa kiukaissa rahti lisätään paikkakunnittain Postin hinnoittelun mukaan.

  • AK-47 - 370,00€
  • AK-57 - 550,00€
  • AK-57K - 790,00€
  • AK-68 - 1120,00€
  • AK-78 - 1370,00€
  • AK-95 - 1695,00€
  • AK-110 - 2100,00€

Tekniikan maailman voittaja 04/05

Kerkes kiuaskivet voittivat Tekniikan Maailma-lehden kiuaskivien vertailun vuonna 2005 numerossa 4. Vertailu on tehty ulkopuolisen osapuolen toimesta, joten tässä ei jääviydelle sinänsä jää sijaa. Tässä linkki TM:n sivulle.

Minkälaiset Kerkes keraamiset kiuaskivet oikein ovat?

Kivien muodossa piilee niiden salaisuus

Muotoilu, keraamisen kiuaskiven murentumattomuus ja suuri lämmönjohtokyky tuovat säästöä lämmityskustannuksiin.  Samalla ne vähentävät huoltokustannuksia siivouksen ja sähkövastusten vaihtojen osalta.

Kerkes kiuaskivet ja niiden koko mallisto

Klikkaa kuva isommaksi

Kuinka ladot keraamiset Kerkes kiuaskivet oikeaoppisesti

Näistä ohjeista saat käsityksen kuinka Kerkes kiviä käytetään sekä puu- että sähkökiukaassa. Erityisen tärkeää on, että ilma pääsee kiertämään kivien väleissä.

Kerkes kiuaskivien ladontaohje

Klikkaa isommaksi

Kerkes-kivet lukuina

+1300°C

valmistuslämpötila

+70%

Uimahalleista käyttää

5

Vuoden takuu

Olen käyttänyt Helo Ring 6Kw -kiuasta noin kolme vuotta, saunoen lähes päivittäin. Kivet olen vaihtanut kahdesti ja nyt päivitin Kerkes-kiuaskiviin.

Uudet kivet ovat parantaneet saunakokemusta huomattavasti: lämpenee nopeasti, kestää runsaat löylyt ilman veden valumista, ja höyrypilvi on paksu ja miellyttävä. Ennen en jaksanut saunoa yhtä pitkään kuin nyt.

Jos etsit vielä parempaa löylyä, suosittelen savusaunaa.

Esa Kaijansinkko

Lappeenranta 2015

Success message!
Warning message!
Error message!